lauantai 6. syyskuuta 2014

Muinaistulien yössä

Saaristossa vietetään elokuun viimeisenä viikonloppuna Muinaistulien yötä. Se on eräänlainen mökkikauden päättämisrituaali ja näkyy lähinnä pitkin rantoja sytytettyinä nuotioina.

Vietimme miehen kanssa kahdestaan mökillä tuon tunnelmallisen viikonlopun, uskomattoman kauniissa ja lämpöisessä säässä.

Polttelimme takkaa, saunoimme joka ilta ja uimme merivedessä, joka oli vielä varsin lämmintä. Kaiken kruunasi ylellinen lämmin suihku, jonka voi mökillä nykyisin ottaa. 

Muutenkin mökille kaipaa nyt koko ajan, se kun alkaa olla valmis ja meidän tarpeisiimme lähes täydellinen. Nytkin olisi mökkipaikkakunnalla tarjolla ainakin tulevan viikon ajan aurinkoista syyssäätä parinkymmenen asteen lämpötilassa, mutta kun on tullut myytyä vapautensa työnantajalle, täytyy tyytyä vain haaveilemaan kotisohvalla.

Vein muuten viimeksi mökille kaksi Steltonin "lintukannua", pressokeittimen ja termoskannun. Jatkossa pitäisi maistuvien aamukahvien keittämisen olla helppoa!


Tykkään kyllä enemmän valkoisista Steltoneista mustilla efekteillä. Mutta kaikki tavarat, joita säilytetään pääasiassa keittiön työtasolla, ovat meillä kokomustia, jotteivät ne pistäisi liiaksi silmään mustasta taustastaan ja aiheuttaisi sekasotkun vaikutelmaa.


Vaikkemme itse nyt siis mökille pääsekään, ei pidä luulla ettei siellä olisi asukkaita ollenkaan. Esimerkiksi tällainen tyyppi kurkisti ikkunapellin alta ja tapitti meitä rohkeasti silmiin - vaikka sitä luultavasti pelotti. Ehkäpä se katsoi tarpeelliseksi esiintyä itsevarmoin elkein ja siten ilmaista olevansa paikan varsinainen asukas ja pitävänsä meitä minä lie kutsumattomina tunkeilijoina.



Ei kommentteja: