lauantai 1. elokuuta 2015

Juhannusliina 2016

Yksi asia, johon mökillä ei koskaan totu, on ikkunasta avautuva maisema. Siihen ei totu siitä syystä, että se on aina erilainen. Esimerkiksi auringonlaskun väritys vaihtelee joka ilta. 

Tässä yksi kaunis auringonlasku heinäkuulta


Bella ja Pablo näyttävät auringonlaskua vasten lähes yhtä romanttisilta kuin 
Kaunotar ja Kulkuri 


Iltatunnelmia auringonlaskun jälkeen


Aiemmin mainitsemani Sitruunapuukankaan himo sai onnellisen lopun, kun kännykkääni tuli ilmoitus Marimekon lisäalesta, yhteensä 40%. Viiden metrin juhannusliinatilaus lähti vetämään samalla minuutilla ja tässä se ihanuus nyt hulmuaa!

Mökkinaapuri kertoi yrittäneensä tilata samaa kangasta myöhemmin samana päivänä, mutta se oli jo loppunut. Ei ne siis turhaan puhu, että varhainen kana saa madon!


Tänä kesänä olemme syöneet paljon salaatteja sillä kotipihan kasvimaa työntää suurta määrää makeaa ja rapeaa salaattia, sekä salaatteihin sopivia yrttejä. Muhkea pussillinen kasvimaan antimia on lähtenyt mukaan mökkireissuillekin.


Vain huippuhyvät tomaatit haetaan mökkisaaren paikalliselta yrittäjältä, ja oliivien tuottajina luotamme edelleen kreikkalaisiin.


7 kommenttia:

Metsärusakko kirjoitti...

Aivan mainio tuo kuva, jossa koirat katselevat aurinkoa :)

Unknown kirjoitti...

Ihana lukea mökkiblogiasi. Päivityksiä odotellaan aina hartaasti.

Mitä verkkoa tuo kaiteessa käytetty verkko on? Kuinka suurta sen silmäkoko on? Näyttää todella hyvältä. Onko se ruostunut lainkaan? Miten verkko on kiinnitetty, onko se myös yläreunasta kiinni kaidepuussa? Ollaan mietitty erilaisia vaihtoehtoja terassin kaiteeksi ja tämä näyttäisi kevyeltä. Kuinka leveää/korkeaa verkko on?

Blogistasi saa niin paljon ihania ideoita. Kiitos!

Heli/ Rakas vanha valkoinen taloni kirjoitti...

Kiitos kommenteista! Ne ilahduttavat aina ja synnyttävät tähän touhuun mukavan vastavuoroisuuden tunteen!

Marjukka, kaiteessa käytetty verkko on kuumasinkittyä minkkiverkkoa, jonka silmäkoko on 25mm x 25mm. Verkon korkeus rullalla on 110cm, mutta olemme madaltaneet sen 90:een senttiin, jolloin valmis kaide on metrin korkuinen, kuten rakennusmääräukset edellyttävät. Verkon alareunaan on tarkoitus laittaa vielä kapea musta rima.

Yläreunastaan verkko on työnnetty kaiteen puisen käsijohteen alapuolelle sirkkelillä ajettuun uraan, eikä sitä ole sinne muuten kiinnitetty. Varsinainen kiinnitys on tehty puulistojen avulla kaiteen puisiin pystytolppiin. Verkon alareunaan on tarkoitus laittaa vielä kapea musta rima ja asettaa verkko siihen samalla tavalla kiinni kuin käsijohteeseenkin.

Verkko ei ole ruostunut lainkaan. Kuumasinkitty teräs on hyvin säänkestävää, jopa täällä meri-ilmastossa!

Anonyymi kirjoitti...

Ah ja voih, miten ihania kuvia.

Epäilen kuitenkin, että juhannuksena 2016
on uusi juhannusliina ja Marimekkoa, tietysti;)

terv. siskon kaima

Heli/ Rakas vanha valkoinen taloni kirjoitti...

Epäilenpä puolestani, siskon kaima, ettei ole tuota uudempaa liinaa ensi kesänä! Pitkälle pöydälle tarvitaan viisi metriä pöytäliinakangasta ja kun on tullut kiinnyttyä Marimekon kuoseihin, on uusi liina aina melkoinen investointi. Mansikkavuorella mentiin varmaankin neljä vuotta ja tuskinpa Sitruunapuullakaan paljoa sitä vähempää.... :-)

Kivat sinne Pohjolaan!

Anonyymi kirjoitti...

Hih.. Kiitos vastauksesta.
Tarkoitin, että varmaankin vahingossa väärä vuosiluku (2016) juhannusliinan perässä.. Mutta kaunista on, kiva käydä silmiä leppuuttamassa tässä näppäimistön äärellä.
terv. se sama

Heli/ Rakas vanha valkoinen taloni kirjoitti...

Ei ollut väärä vuosiluku, ei.

Kas kun odotin Marimekon alennusmyyntejä ennen kuin raaskin ostaa uuden liinan ja nehän alkavat vasta juhannuksen jälkeen. Eli seuraavaa juhannusta odottaa Sitruunapuu-liina :-)