sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Iso hauki

Viimeinkin pääsimme käymään mökillä! Naapurisaaressa ympärivuotisesti asuva Uffe oli jälleen huoltanut veneemme moottoreineen, säilyttänyt sitä talven yli ja vienyt sen laituriimme odottamaan.

Sää saaristossa oli lämmin ja aurinkoinen ja oli aivan ihanaa tulla pitkästä aikaa mökille. Kaikki oli kunnossa. Ensimmäiseksi vietiin vuodevaatteet ulos tuulettumaan ja laitettiin sen jälkeen kahvipannu porisemaan. Oli niin onnellista nautiskella kesäkauden ensimmäiset kahvit mökin terassilla, ilta-auringon lämmössä, lokkien huudellessa ympärillä. Meren tuoksukin tuntui huumaavalta.


Pojat etsivät ensi töikseen kalastuspakkinsa ja virvelinsä varastosta, ja katosivat metsikköön


Pian tulikin soitto saaren takaa. Pojan onkeen oli tarttunut suuri hauki, jonka hän oli saanut väsytettyä ja vedettyä rantaan. Tarvittiin isää, sillä kala oli hurjan suuri ja vähän pelottavakin.
 

Ja olihan se, kuusi - seitsemän kiloa, arvioi isä


Isä tainnutti hauen, veljet ihailivat saalista

 
Tainnutuksen jälkeen haukea vielä mittailtiin


Auringon laskiessa kalamies palasi mökille komean saaliin kanssa


Ja sauna lämpiämään


Huhtikuisen auringon viime säteet saunan lauteilta


 Ja mökki kallion laella, hämärtyvässä illassa


 Haukia tuli illan mittaan vielä pari lisää. Mies fileroi niitä rakennusvalaisemen valossa.


 Seuraava aamu valkeni lämpöisenä ja lähes peilityynenä


Tulevan kesän projekteja ovat muun muassa talon eteläpäädyn terassin ja kaiteen loppuun rakentaminen. Puutavara ja aitaverkko odottelevat valmiina.


Myös tuleva kylppäri odottaa toimenpiteitä. Olen jo hankkinut sinne hanat lavuaariin ja suihkuun. Pitäisi valita vielä kaakelit ja ostaa lavuaari sekä wc-istuin.

Olemme pitkän pohdinnan jälkeen päätyneet polttavaan vessaan, viemärivessaahan ei meidän mökille saa. Hinta-laatu- (tai paremminkin hinta-ulkonäkö-) suhteeltaan sopivankin jo löysimme pihamessuilta joitain viikkoja sitten. Sunwindin uusi poltto-wc on siedettävän näköinen ja lähes siedettävän hintainenkin, tai ainakin noin 500-1000 euroa halvempi kuin muiden valmistajien vastaavat.

Menimme jo suurin toivein ostamaan pönttöä lähistöllä sijaitsevasta Sunwindin myymälästä, mutta harmiksemme saimme kuulla, että tuo malli tulee myyntiin vasta heinäkuussa. Äh, olisi ollut kiva jatkaa kylppärin rakentamista jos pöntön asentamisen edellyttämät toimenpiteet olisivat tarkkaan tiedossa jo tässä vaiheessa. Voisi kerrankin ennakoida fiksusti ja välttää siten pahemmat rakennustekniset munimiset. Odottelemme nyt Sunwindiltä luvattuja asennusohjeita, joiden niidenkin saaminen tässä saumassa kuulosti vähän epävarmalta.


No, lohdutukseksi kävin ostamassa lipputangon, lipun ja isännänviirin.  On ollut suuri puute, ettei ole voinut Juhannuksena vetää lippua salkoon koko yöttömäksi yöksi, eikä isännänviiriä aina, kun mökille saavumme. Mutta vappuna se toivon mukaan tapahtuu; viiri nousee salkoon sen kunniaksi, että isäntä on paikalla.

7 kommenttia:

Anonyymi kirjoitti...

Silloin kun kävin saaressa, siellä ei vielä ollut mitään. Muistaakseni siellä oli kuitenkin riippukeinu. Siitä täytyy olla jo monta vuotta!
Saaristossa on aivan omanlainen valo.

Hannele Ruusukummusta kirjoitti...

Mahtava saalis..:)
Mökki on kyllä ihana ja millä paikalla...upeat maisema!

Anne kirjoitti...

Ei hyvänen aika...miten upea paikka..oikea paratiisi:)

Anonyymi kirjoitti...

Täydellistä…..!!!

Heli/ Rakas vanha valkoinen taloni kirjoitti...

Kiitos teille kaikille kommenteista!

Katveita, siitä täytyy sitten olla aikaa, kun olet saaressa käynyt. En muista sitä ollenkaan! Riippukeinu on hyvinkin voinut olla ensimmäinen saareen kuskaamamme tarvekalu :-) Heti seuraava oli vanerista kyhätty pikasauna..

Teidän täytyisi tehdä uusi saaressa uusi katselmus, on sen verran tilanne muuttunut tuosta tyhjän kallion laella olleesta riippukeinusta!

Anonyymi kirjoitti...

Hei! Mikää firma on toimittanut teidän mökin ovet ja ikkunat? Haluaisin meidän mökille Nauvoon tuollaisen isoikkunaisen mökkioven. Entä mistä tuollaista aitaverkko voi ostaa? Kiitos, jos autat. Teillö on u-pe-a paikka ja mökki! terveisin Tytti

Heli/ Rakas vanha valkoinen taloni kirjoitti...

Hei Tytti!

Ja ANTEEKSI viivästys vastaamisessa! Jotenkin pääsi tämä asia unohtumaan..

Ikkunat ja ovet valmisti puuseppä. Verkko on minkkiverkkoa, jota voi tilata rautakauppojen kautta.

Aurinkoista kesää!