tiistai 19. helmikuuta 2013

Talviretki mökille

Talviloma alkoi odotetulla reissulla mökille. Kaikki oli siellä ennallaan. Kun kamiinan lämpö alkoi levitä tupaan, kävi olokin taas oikein kodikkaaksi.


Mökkimme on saaressa, joten näin talvella sinne pääsee vain kantavien jäiden aikaan. Ensimmäisenä meni mies, kirveen kanssa ja varmisti reitin turvallisuuden. Tilanne oli hyvä, lahdella oli vahvaa jäätä parikymmentä senttiä. Lähinnä kai minun mieleni rauhoittamiseksi meillä kaikilla oli kuitenkin pelastusliivit yllä ja varustukseen kuuluivat myös kaulassa roikkuvat jäänaskalit. Jotenkin se vaan tuntuu vähän kolkolta kävellä jonossa lapsinensa kun jalkojen alla on kymmenisen metriä nolla-asteista merivettä...

 
Siellä tervehti oma mökkilaituri ja mökkikin pilkisti mäntyjen välistä. Aurinko juhlisti tilannetta hohtelemalla pilvipeitteen raosta juuri oikealla hetkellä; mökkiranta näytti erityisen rakkaalta pitkän tauon jälkeen.

  
Jonkun muunkin kotipolku kulki mökkiä kohti...


Sininen hetki laiturilla, pikkupakkasessa


Ehdimme tällä kertaa olla mökillä vain yhden yönseudun, mutta nyt jaksaa paremmin taas odotella kevättä ja uutta mökkikautta. Viimeistään Vappuna palataan!

13 kommenttia:

maiju kirjoitti...

Ihana kun pääsitte edes käymään rakkassa paikassa. Mökkipaikanne muistuttaa kovasti lapsuuden kesäni mökkimaisemia, paikka on vielä veljelläni, Storö nimisessä saaressa.

Kerkko kirjoitti...

Teillä on kyllä upea ja tyylikäs mökki! Varmasti kelpaa oleilla talvellakin kaikkien mukavuuksien kera.!

Heli/ Rakas vanha valkoinen taloni kirjoitti...

Maiju, nuo saaristomaisemathan ovat kaikki sukua toisilleen, jättävät varmasti vahvan jäljen jos on niiden keskellä viettänyt lapsuuden kesiä. Omat lapsuudenkesä- ja mökkimuistoni sijoittuvat pohjois-Suomeen, mutta nekin maisemat tulevat mieleen saaristossa; jotain samaa.

Kiitos Kerkko! Mökkiin on kyllä tulossa kaikki mukavuudet, mutta kun itse tehdään, niin vieläkään ei ole ihan valmista. Pikkuhiljaa.... :-)

Maria kirjoitti...

Mukavia tunnelmia mökiltänne! Talvella on myös kiva olla mökillä, meillä onnistuu ympärivuotisesti. Nyt tosin iso remontti menossa, onneksi loppusuora häämöttää..
Teillä näyttää niin levolliselta!

Valoblogin Taru kirjoitti...

Niin kaunista, sekä sisällä että ulkona!

Kiva tuo jakkara pöydän päässä. Näyttää samalta kuin saunajakkarat joita olen vähän mietiskellyt sillä silmällä :) Sekä tulevan saunan kannnalta, että ajatuksena maalata noita sisäkäyttöönkin. Ovat niin kivan muotoisia :)

Heli/ Rakas vanha valkoinen taloni kirjoitti...

Maria, kyllä meidänkin mökki on vielä monesta kohdasta kesken. Kameran linssi vain on aika armollinen :-)

Taru, kyseessä on juuri saunajakkara, joita on kahta kokoa ja joita saa ainakin K-raudasta. Meidän mökillä on niitä leveämpiä, joille mahtuu tarvittaessa istumaan vierekkäin kaksi-kolme lapsivierasta.

Minustakin nuo jakkarat ovat kivan näköisiä. Väri on meillä vielä mietinnässä, joten ovat olleet toistaiseksi käsittelemättömällä pinnalla.

Anonyymi kirjoitti...

Oletko tyytyväinen tuohon kamiinaan? Olen niitä monasti ihaillut ja haaveillut mökille sitä. Onko tuo paikka ollut sinusta hyvä? Nauratti tuo kuvauksesi varusteistanne jään poikki, sillä itse jo suunnittelin ihan samoja varusteita kun kaverit pyytävät nyt keväällä saarimökkiinsä...
Terv. Vakkarilukijasi

Heli/ Rakas vanha valkoinen taloni kirjoitti...

Hei anonyymi! Kiva kuulla, että blogilla on vakkarilukijakin.... <3

Olemme olleet kamiinaan erittäin tyytyväisiä. Lämmityslaitteena se on todella tehokas, lämmittää pakkasillakin nopeasti mökin asuttavaan kuntoon. Kesällä tuo tehokkuus on toisaalta ongelmakin; tunnelmointitulet jäävät usein lämpöisinä päivinä sytyttämättä, koska sisälämpötila nousisi liiaksi.

Kamiinan paikka on esteettisesti hyvä, takkatulta on kiva ihailla sohvalta, samalla kun katselee auringonlaskua merenlahdelle ja illan hämärtymistä. Kamiina on minusta myös niin kivan näköinen esine, että sen kelpaa hyvin olla "päänäkymässä". Eihän se tietysti kaikkein energiatehokkain paikka ole siinä lasiseinäisessä nurkassa.

Mutta kuten sanottua, kamiinan lämmitysteho on tuollakin paikalla ollut niin hyvä, ettei sen siitä syystä välttämättä tarvitse olla keskellä taloa.

Mukavaa perjantai-iltaa sinne!

Anonyymi kirjoitti...

Kiitos tuosta kamiinaselostuksesta. Tuon juuri toivoin kuulevanikin!
T:vakkarilukijasi

Anonyymi kirjoitti...

Käyn n. kuukauden välein katsastamassa blogisi ja ikävän harvoin tulee päivityksiä :)

Kotiblogisi on ihana myöskin, mutta koska olen niin mökki-ihminen ja koska mökkisi muistuttaa niin paljon omaa mökkiämme, lukisin mielelläni paljon enemmänkin juttujasi. Toivottavasti kesän tullen ne lisääntyvät :)

Kaunis, tyylikäs mökki ja aivan ihanat maisemat! <3

Heli/ Rakas vanha valkoinen taloni kirjoitti...

Hei Anonyymi!

Kiitos kommentistasi! Ihana huomata, että tämä talviuninen mökkiblogikin kiinnostaa!

Tätä on vaan vähän vaikea päivittää kun emme kovin usein käy mökillä näin talviaikaan, ja silloinkin kun käymme, teemme sen yleensä pika-aikataululla. Ei siis ole oikein materiaalia blogiin...

Vapun aikoihin on tarkoitus avata mökkikausi kunnolla ja sen jälkeen toivon mukaan tämä blogikin paremmin päivittyy.

Onko Sinulla muuten jotain blogia tms. omasta mökistäsi?

Nimim. Kiinnostaisi!

Anonyymi kirjoitti...

Heippa,

nyt olikin tullut taas kiva päivitys :). Ja ei, valitettavasti itselläni ei ole blogia, vaikka jonkin verran houkuttaisi sellainen tehdä. Jostain syystä olen sen verran arka laittamaan henk.koht. kuvia nettiin, että asia on vielä satunnaisten suunnitelmien tasolla.

Kovin vähän tuntuu näitä mökkiblogeja olevan, tai sitten en ole vaan löytänyt niitä... Olisi ihanaa fiilistellä enemmänkin :)

Mutta vappuna palaan varmasti taas katsomaan, miltä mökillänne silloin näyttää :). Ihanaa kesän odotusta!!

Heli/ Rakas vanha valkoinen taloni kirjoitti...

Hei!

Mökkiblogeja on jostain syystä todella vähän, tai sitten minäkään en vain ole niitä löytänyt. Se oli yksi syy laittaa pystyyn mökkiblogi.

Olin itsekin alussa todella anonyymi, täysin nimetön eikä yhtään vilaustakaan ihmisistä kuvissa - mutta ajan myötä olen hiukan antanut periksi. Olen kallistunut yhä enemmän sille kannalle, että on arvokasta ja kannatettavaa, että ihmiset avaavat henkilökohtaisten tilojensa ovia meidän kaikkien iloksi ja inspiraatioksi!

Joten kannustan samaan.. Eli vinkkaapa minulle, jos kuitenkin päädyt kartuttamaan mökkiblogien tarjontaa :-)

Aurinkoista kesän odotusta sinnekin!