keskiviikko 11. heinäkuuta 2012

Sataa tihuuttaa

Ilmat ovat olleet viime päivinä tuuliset, koleat ja vähän sateiset. Se ei mökillä pahemmin haittaa. On kiva lämmittää kamiinaa ja saunaa, ja ihailla muuttuvaa maisemaa. Vain olla.


Niin, ja tietysti myös herkutella.

Yksi kesiemme ehdoton suosikki ovat grillissä tehtävät kalanyytit, yleensä lohisellaiset. Ne ovat helpot ja nopeat valmistaa ja lopputulos on todella herkullinen.

 Laitetaan päällekkäin ensin foliopala ja sitten voipaperi, pilkotaan sopiva keko uusia perunoita ja varhaissipuliviipaleita, niiden päälle reilu kimpale kalaa ja yrttituorejuustoa, sekä tuoretta tilliä. Väleihin ripotellaan suolaa ja mustapippuria ja kun keko on valmis, kootaan nyyttiä hiukan pussin muotoon ja lorautetaan sekaan vähän oliiviöljyä ja hiukan enemmän valkoviiniä tai kermaa. Sitten kääritään kaikki tiiviiseen nyyttiin, varotaan huolellisesti puhkaisemasta foliota ja asetellaan nyytit vajaaksi tunniksi keskilämpöiseen grilliin. 


Ah sitä tuoksua, mikä valmiista nyytistä pelmahtaa kun sitä viimein pääsee aukomaan! 

Kalanyyttien jälkiruuaksi sopi hyvin toinen kesänmakuinen mökkiherkku, mansikkakakku. Tällä kertaa tehtiin vielä se kaikkein suloisin versio, eli vanha kunnon britakakku. Käytämme mökillä usein nimikkomukeja koska tiskaaminen on vielä veden lämmittämisineen melko vaivalloista. Muumimukit sopivat siihen tehtävään oikein hyvin. Ja minulle löytyi vielä niin osuva uusi versio, että täytyi päivittää oma nimikkomuki...


Juuri tuollaiseksi tunnen oloni, kotona ja töissä... 

Projektikin etenee tässä kaiken mökkielelyn ohesssa. Mies ryhtyi rakentamaan viimeistä puuttuvaa terassinosaa, sisääntuloa. Kun se on valmis, mökki alkaa ulkoapäin olla viimeinkin kuosissaan. 
3 kommenttia:

Maria kirjoitti...

Maisemasi on kaunis joka säällä!

Kiitos herkullisen kuuloisesta ruokaohjeesta,kesällä kaipaan juuri tuollaista helppoa ja hyvää.

Kiva muumimuki, minulla oli Ruusumuumimamma, mutta ikävä kyllä se ei kestänyt poikien käsissä...

Mukavia mökkipäiviä!

Heli/ Rakas vanha valkoinen taloni kirjoitti...

Kiitos <3 - Ja onnellista kesäelämää sinnekin!

Kati kirjoitti...

Täälläkin välillä paistaa ja välillä sataa. No kesä on kuitenkin kesä ja kaikki on ihanan vihreää kun ei ole ollut pitkiä kuivia hellejaksoja.

Tuota lohiherkkua täytyy ehdottomasti tehdä! Britakakku on mun suosikkeja. Nuorena tein vaan sitä, koska sen onnistuminen oli takuuvarmaa;)

Mä niin tykkään tuosta teidän mökistä. Niin avara ja valoisa. Mäkin sain laitettua ihan pari mökkikuvaa meidän "leikkimökistä". Se on niin pikkuinen, että sitä voisi pitää leikkimökkinä;)

Mukavaa kesäpäivää!